Couscoussalade

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr vers zalm
  • 1 rode ui
  • 2 Middelgrote avocado’s
  • Sap van 2 citroenen
  • Rode peper (zonder zaden)
  • Verse koriander
  • Zout en peper
  • 1 EL Olijfolie
  • 1 TL merkén

Bereiding

1.- Snijd de rode ui in julienne reepjes, de koriander en de rode peper in kleine stukjes, en de avocado in kleine blokjes.

2.- Snijd de zalm in blokjes van 1 cm. Voeg de ui, rode peper, citroensap, olie, merkén (gerookte paprika) en eventueel zout en peper toe aan de zalm.

3.- Meng alle ingrediënten door elkaar en laat ze ongeveer 15 minuten staan, zodat de kruiden worden opgenomen.

4.- Voeg aan het einde de avocado toe zodat deze niet breekt of vermaalt en laat het geheel nog 15 minuten rusten in de koelkast.

Een tip

Serveer de zalm ceviche op een mooi bord en garneer met overgebleven en gefrituurde huid van de zalm.

Wijnen