Meteen naar de inhoud

Weetjes

  Weetjes

  DE GROOTSTE WIJNKELDER TER WERELD IS IN MOLDAVIË

  En nee, het geniet niet zomaar van deze titel, maar het maakt deel uit van het Guinness Book of Records.  De afmetingen laten niemand onverschillig: 250 kilometer ondergrondse tunnels, waarvan er slechts 50 worden gebruikt, waarin maar liefst twee miljoen flessen wijn rusten.  Het werd opgericht in 1969 en profiteerde van een oude ondergrondse route die in voorgaande eeuwen was opgegraven.

  Levend wezen

  Wijn heeft een bepaalde LEVENSCURVE of OPSLAGPOTENTIEEL. We zullen nooit de exacte houdbaarheidsdatum op het etiket van een fles zien. Zoals elk levend wezen verandert het na verloop van tijd. Het interessante is om te weten wat het juiste moment is om ervan te genieten.
  curiosidad6

  Open fles ... dode fles?

  Hoewel het ideaal is om een ​​wijn te openen en af ​​te sluiten met een maaltijd, is dit niet altijd mogelijk. Als we het met een goede dop in een goed geconditioneerde ruimte houden, zal het ons nog twee tot drie dagen na de opening zijn deugden geven.

  De mythologische oorsprong van de wijn is te wijten aan een moordaanslag

  Een van de meest geciteerde legendes over de ontdekking van wijn is het verhaal van Jamsheed, een Perzische koning over wie veel mythologie bestaat (het is niet uitgesloten dat deze koning Noach was in de joods-christelijke traditie).  Feit is dat een vrouw in zijn harem zich van het leven probeerde te beroven met gefermenteerde druiven, waarvan men dacht dat ze giftig waren.  Het effect van het drinken van de wijn was echter het tegenovergestelde, en Jamsheed merkte dat hij verjongd en aangemoedigd werd.  Sindsdien is het drinken van wijn een zeer gezonde gewoonte

  curiosidad1
  curiosidad5

  De wijn was eerst sap?

  Er wordt aangenomen dat de oorsprong van wijn begint wanneer de mens de druif begint te pletten om sap te produceren. Dit was een van zijn favoriete vruchten, omdat de hoeveelheid vloeistof in de druif veel hoger was dan die van andere vruchten. Het is hier wanneer de man ontdekt dat als hij het wijnsap een tijdje in een kom liet, het een gefermenteerde smaak kreeg en bij het drinken euforie veroorzaakte.

  Daarna begint hij het druivensap vrijwillig een tijdje te laten rusten om de wijn te verkrijgen. Vergeet niet dat de schil van de druif eencellige soorten heeft die gisten zijn. Deze maakten deze natuurlijke gisting mogelijk door de hele druif te pletten om het sap te verkrijgen. Dit proces duurde van 5 dagen tot 5 weken. Er wordt aangenomen dat de oorsprong van de wijn in Oost-Europa lag van waaruit het zich naar andere gebieden verspreide.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *