Wilde salade

Bereidingstijd

10 minuten

Ingrediënten (2 personen)

  • 125 g  Geitenkaas
  • 2 eetlepels honing
  • 250 g aardbeien
  • 100 g gemengde bladsla
  • 2 bosuitjes
  • 20 g pijnboompitten
  • walnoten, handvol
  • basilicumblaadjes
  • peper en zout, naar smaak
  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el citroensap

Keukenspullen

  • koekenpan
  • keukenmes

Bereiden

1.- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden. 

2.- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de bosuitjes in kleine ringen. 

3.- Meng de olijfolie, citroensap, honing, balsamico azijn, peper en zout voor de dressing. 

4.- Meng vervolgens de salade met de geitenkaas, pijnboompitten, walnoten, bosuitjes en de dressing. 

5.- Verdeel de salade over 4 borden. 

6.- Garneer de salades met de aardbeien en de basilicumblaadjes.

Wijnen